Prenova starega mlina

You are here:

ODDIH OB REKI KOLPI

Mlin ob reki Kolpi, ki je nekoč služil kot gospodarski objekt in je danes v razpadajočem stanju, z rekonstrukcijo pridobi novo podobo in novo funkcijo. Ohranijo se bistvene morfološke značilnosti in sledijo tradicionalni tipologiji oblikovanja identitetno značilnih mlinov na reki Kolpi. S subtilnim prepletom odnosov med starim in novim, se varuje identitetna podoba avtohtonega stavbarstva, pri čemer se uveljavljajo sodobni oblikovalski pristopi. Pri oblikovanju objekta se povzemajo stavbni elementi avtohtonega stavbarstva in se interpretirajo na sodoben način.

Ohranijo se obstoječi kamniti zidovi v kleti, ki se sanirajo oziroma ustrezno injektirajo ter s sidri povežejo z novo armirano betonsko steno. Armirano betonske stene so zaradi poplav izvedene v tehniki vidnega in vodonepropustnega betona v sistemu gradnje bele kadi. Pritlična etaža, v kateri so predvideni bivalni prostori, je izvedena kot montažna lesena konstrukcija. Na južni in vzhodni strani objekta sta dodana ganka, preko katerih se notranjost objekta poveže z reko Kolpo in naravo.

Projektant:

Projekt:

Lokacija:

Leto projekta:

Velikost:

Investitor:

Vizualizacija:

JURE VRŠČAJ mag. inž. arh.

Objekt za oddih

Preloka

izvedba: 2022 / –

94,97 m²

Zasebni

Klavdija Lakner mag. inž. arh.

Pritličje

Prerez

PIŠITE NAM

Pustite nam sporočilo in z veseljem vam bomo pomagali.

 

Pošlji sporočilo

vrščaj-vavčerji-logoitp
turizem-benetic-ministerstvo
turizem-benetic-podjetniski-skald
turizem-benetic-EU
Subvencija je bila pridobljena za Vavčer za digitalni marketing.
Naložbo – izdelavo spletne strani – sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.